Sportmassage

Sportmassage is voor iedereen die regelmatig sport, zowel de recreatieve sporter als degene die sport op een hoger niveau, je kan veel baat vinden bij sportmassage. Dit kan ter voorkoming van je blessures of voor de verhoging van de je flexibiliteit. Net als andere massages werkt deze ook zeer ontspannend.

De technieken van sportmassage, strijkingen, kneed- en druktechnieken, die ontleend zijn van de Zweedse massage en pressuur op drukpunten, werken diep op het spierbindweefsel in. Verder concentreert de sportmassage zich op de spiergroepen die bij een bepaalde sport gebruikt worden. Deze zullen vooraf behandeling besproken worden, des gewenst kunnen wij ook een behandelingsplan maken.onderbeenmassage

De oorzaken van spierpijn kunnen gaan van opeenhoping van afvalstoffen als melkzuur tot minuscule scheurtjes, littekens en knopen in spieren van omringend weefsel. Te stijve of te strakke spieren geven een verhoogd risico op blessures bij het sporten. Bij regelmatige toepassing van sportmassage zal je niet alleen je spieren soepel houden maar ook je doorbloeding stimuleren, de lymfedrainage verbeteren en de afvoer van melkzuur versnellen. Als je last hebt van een plotselinge of chronische spierpijn dien je eerst je huisarts te raadplegen. Geblesseerde spieren mogen alleen behandeld worden door een fysiotherapeut.

Massage en training
Een regelmatige massage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Het houdt je met diverse activiteiten zoals hardlopen, voetballen of balletdansen fysiek en mentaal gezond. Je prestaties wordt beter doordat je spieren flexibeler worden en je ondervindt minder nadelige gevolgen van de trainingen zoals stijfheid en spierpijn. Sportmassage vermindert je angst en houdt je als sporter alerter en tegelijk rustiger. Wanneer je regelmatig een sportmassage ondergaat zul je merken dat je kracht, snelheid en flexibiliteit toeneemt en dat je sneller herstelt.

Onderzoek naar sportmassage
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat massage na een zware training het herstel bevordert en de nadelige gevolgen vermindert. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat massage spierpijn helpt te voorkomen. Vergeleken met mensen die enkel gerust hebben na een oefening, herstelden degenen die gemasseerd werden sneller en presteerden ze beter tijdens de daaropvolgende oefeningen. Massage kan ook de toename van spierkracht bevorderen, het uithoudingsvermogen van de spieren vergroten en is beter voor het herstel dan alleen maar rust.

Prestaties verbeteren
Sportmassage Sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden toegepast. Een combinatie van sportmassage en strekoefeningen bereiden het nekmassagelichaam voor op het sporten en verminderen de spierspanning na afloop. Spieren die gespannen zijn kunnen niet maximaal presteren. Een massage vooraf bereidt de sporter voor door de spieren in afwachting van de inspanning te ontspannen

Stijfheid en blessures voorkomen
Na een zware inspanning zorgt een massage ervoor dat opgehoopte afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Massage bevordert de lymfestroom en de bloedstroom naar de haarvaten diep in de spieren. Een goede doorbloeding houdt de spieren gezond. Een verbetering van de lymfestroom zorgt voor een snellere verwijdering van de afvalstoffen waardoor stijfheid wordt voorkomen.

 

Sportmassage boeken